sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Korkkari koulutusta

Meillä oli torstai aamuna korkkari koulutusta joka kesti noin 1.5 h. Koulutusta tuli pitämään rtveeltä henkilö.

Aluksi käytiiin vähän mitä eroja on korkkarissa ja hajotusilma ruiskussa.
Esim: korkkarissa tulee paineella mutta jossain korkkareissa on myös paineilma avustus että saadaan hajotettua maali paremmin. Hajotusilma ruiskussa on pelkkä päineilma.
Korkkarin kanssa pitää olla tosi varovainen koska siellä voi olla tosi kova paine että voi mennä ihorikki ja kaikkea semmosta. Korkkia käytetään yleensä kun on isoja pintoja koska sillä tulee paljon isommalle alueelle maalia kun tavallisella ruiskulla.

Ennen maalausta. Tarkistetään kaikki suodattimet että ei ole mitään paskaa, Suodattimia on 3 kpl ensimmäinen on siinä säiliössä, toinen on siinä pumpunjälkeen ja viimeinen on ruiskusssa. Sitten laskea Ohenne pois Säiliöstä jos on säliö. Sitten lisätään maali ja kierätetään sitä ilman suutinta vähän aikaan että saadaan ilma pois ettei se röpötä tulee muuten huonoa pintaa. Sen jälkeen ruvetaa hakemaan painesäätöjä kohilleen, sitten katotaan että viuhka tulee siistinä että se ei piirrä.

Korkkaria kannattaa puhdistaa sopivin väliajoin että ei oli suodattimet tukossa koska silloin painetta häviää ja ei tulee niin hyvin maalia ja pinnasta tulee huonompi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti