perjantai 19. lokakuuta 2012

Volvo amazon 1.8l vm69

Volvo amazon tämän hetkinen projekti kohde. Auto tuli ostettua melkeinpä puoli vahingossa kun niin halvalla sai niin olihan se pakko ostaa, siis en ollut nähnyt edes kokoautoa kun ostin sen! Mutta eipä siinä valittamista ole kun sen verran halvalla sai. Joo jospa sitä sitten menis ihan asiaan, eli auton rakentamiseen, tai eihän sitä viellä rakenneta ensiksi puretaan!

Kun amazoni tuli pihaan niin eihän se nyt ollutkaan niin pahan näköinen ajattelin ennenkun olin sen nähnyt että se on ihan toivoton että ei sillä mitään tehdä. Nyttenkun auton purkaminen on aloitettu niin huomataankin että auto on pohjasta melkeinpä ruosteeton, takalokarit on ihan mädät kun joskus joku niitä yrittäny korjata ja vähän tainnu mennä vituiks.

Ensimmäiseksi kun purettu niin hiekkapuhallan pohjan ja moottoritilan, sen jälkeen niihin vedetään epoksi ettei se ihan ruostuisi. Sitten auto viedään nosturille ja ruvetaan korjailemaan ruostepaikkoja mitä löytyy. sitten kun pohja on korjattu siirrytään koriin muuten että kitataan lommot ja korjailaann mitä täytyy.

Volvon oma b18 kone on hävitetty sehän on ihan turhan tehoton. Volvoon tulee ihan vinokone eli b sarjalainen. Lohkoja ei ole viellä päätetty mutta hommattu on jo konehuoneeseen: Turbo ja pakosarja siihen, välijäähädytin ja siihen letkuja/putkia, Öljynlauhdutin, että on siihen vähän jo osaa valmiina. Mutta kone on viimeinen mikä tähän rakennetaan että sitä ennen tulee viellä paljon

Jarruihin tulee sen verran että etujarrusylinterit varmaankin soodapuhalletaan kun on vähän päässyt kulahtamaan ulkoisesti, taakse jossainvaiheessa levyjarrut mutta ei varmaankaan samantien, sitten jarruletkut vaihtuu teräspunosletkuihin ne ainakin kestää ja on varvemmat.

Vanteisin varmaan käännetyt ja levitetyt peltivanteet ellei tule vastaan jtn alumiinivanteita mitkä olisi mieleiset.

Sisätiloihin mitä tulee niin ne pelkistetään tehdään turvakaaret ( pitäähän auton turvallinen olla ) sitten kojelauta tehdään itse hommataan kuppipenkit 4 tai 6 piste turvavyöt. EI TULE HUMPPALAITTEITA!
Tämmöisenä se tuli pihaan. ei mikään ruusu mutta kukkiihan se perunakin ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti